Tuesday, January 13, 2015

Supplement Merawat Masalah Resdung

Nama perniagaan : SUSTENTO MAJU RESOURCES

Jenis perniagaan : Makanan kesihatan

Negeri operasi  : SELANGOR

fanpage fb : https://m.facebook.com/wealthywellnessrawang

No telefon : 019-2542185
(Whatsapp/telegram)

GARA-GARA SII FORMULA!

Apa dah jadi dengan adik Zara ni? Hanya dengan pengambilan 1 sachet SII FORMULA adik Zara yang baru berusia 6 tahun ni jadi macam ni.

Adik Zara ialah penghidap Resdung. Dia mengalami alahan (allergic) dengan debu dan coklat. Jika termakan coklat atau terkena debu hidung adik Zara akan berdarah. Adik zara juga sering mengalami selsema tetapi dia tak pandai nak hembus dan buang hingus tersebut. 

Disebabkan masalah tersebut saluran sinus boleh tersumbat dan mengakibatkan terkumpulnya virus. Apabila berlaku jangkitan ia boleh mengakibatkan saluran pernafasannya terganggu dan nafas jadi berbau. Selain daripada itu ia juga boleh mengakibatkan kehilangan deria bau.

Adik Zara yang mengalami masalah ini turut mengalami kesan yang sama, saluran nafas tersumbat, nafas berbau dan deria bau yang semakin mengurang.

Hanya dengan pengambilan 1 sachet SII FORMULA yang pertama adik Zara sudah menampakkan kesan yang positif. Ketulan darah beku yang terkumpul dalam hidung (saluran sinus) keluar ketika adik zara sedang tidur waktu malam. Ibunya pun tak menyedari perkara tersebut. Hanya selepas bangun pagi beliau nampak baju anaknya ada darah kering.

Puan Aisha Robita ibu kepada adik Zara sangat berpuas hati dgn SII FORMULA kerana telah membantu menyelesaikan masalah resdung anak kesayangannya.

Sebelum ini deria bau adik Zara agak terganggu dan sukar nak menghidu sebarang bau kerana hidungnya yang tersumbat. Tapi sekarang deria baunya dah takda masalah. Adik Zara dah boleh bau perfume yang dipakai ibunya.

Antara simptom ataupun tanda-tanda seseorang itu mempunyai masalah resdung ialah:

Hidung yang sering tersumbat
Alahan dengan debu (habuk) dan seafood
Mempunyai lendir dari hidung dan tekak.
Sakit atau rasa berat muka terutama kawasan diantara mata.
Sakit tekak yang berpanjangan dan berulang.
Demam atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan.
Kerap bersin terutamanya pada waktu pagi dan gatal hidung.
Tumbuh jerawat di wajah dan badan.
Nafas berbau.
Kulit kepala berkelumumur, gatal dan rambut gugur.
Sering berasa sakit kepala, pening dan migrain.

Macam tak percayakan hampir setiap daripada kita ada masalah resdung samada di peringkat awal atau sudah pun pada peringkat serius. Jangan pandang rendah pada masalah resdung kerana ia boleh mengakibatkan banyak kompilasi seperti

- Jangkitan nanah dikawasan sekeliling mata
- Jangkitan otak
- Sakit tekak yang kronik
- Jangkitan tulang muka
- Menerukkan keadaan lelah
- Berdengkur secara kronik
- Menyebabkan jangkitan telinga dan tonsil
- Alahan hidung
- Selsema biasa yang melarat

Jom Cegah Resdung Sebelum Terlambat!

Dengan pengambilan Wealthy Wellness ™ - SII Formula yang dihasilkan khusus untuk membantu merawat masalah resdung boleh membantu anda menyelesaikan masalah anda semudah koyakkan sachet dan minum!
[] Tanpa Perlu Bancuh
[] Tanpa Perlu Shake
[] Tanpa Perlu Kemam
[] DAN tanpa perlu rawatan terapi

Proses:

1) Kesan dapat rasa seawal 1 hari.

2) Dalam tempoh 24jam,ia akan merawat dan membunuh tempat bersarangnya ulat-ulat resdung.

3) Jika resdung yang kronik,akan terasa seperti ada denyutan pada bahagian anggota tertentu,ini merupakan tindak balas terhadap ulat resdung.

4) Resdung akan dikeluarkan melalui lendir hingusan,pembuangan air kecil dan pembuangan air besar.

* Perubahan setiap orang berbeza.
* Kesan cepat atau lambat bergantung kepada genetik & hormon individu.

KANDUNGAN PRODUK :-

# 100% Natural Base.
# Bebas dari Sebarang BAHAN KIMIA..
# Perisa Mixfruit sebab ade campuran buahan Kurma,Madu & Delima.
# 100% Keluaran Bumiputera Muslim.
# Produk Berstatus GMP.

FAKTA KECANTIKAN - Dalaman Sihat,Luaran Cantik. 

Lebih 100 testimoni kurang 3 minggu.
Kesan dapat dilihat seawal 2 hari.
Ribuan kotak sudah terjual kurang dari 1 bulan.
Dapat Kelulusan KKM - (030614/05/431)
Dapat Kelulusan Halal Jakim - (20140704-212348-PR)

Ingin info lebih lanjut boleh Whatsapp @ telegram @ sms
di no 019-2542185

Klik disini https://m.facebook.com/wealthywellnessrawang

Shawl Dan Aksesori Wanita






Jenis Perniagaan : Shawl dan Aksesori Wanita 

Pemilik : Rahimah Mohd ( https://www.facebook.com/mohd.rahimah)

Email : rahimah@turcomp.com

No Telefon : 012-7639694

Monday, January 12, 2015

Busana Muslimah (Aunialya Boutique)

 TAG LINE : SOPAN BERGAYA AURAT DI PELIHARA



Nama perniagaan : Has Jan Enterprise

Jenis perniagaan : busana muslimah (jenama Aunialya)

Negeri operasi : Melaka

Fanpage fb : https://www.Facebook.com/fashionlovermuslimah

Alamat email : hasjan74@gmail.com

Instagram : Aunialya.boutique

No telefon : 012 6919898 (telegram/whatsapp)

 Keterangan produk : 


Aunialya merupakan jenama busana muslimah dengan rekaan terkini serta potongan polos menjadi keutamaan kami. Jahitan yang kemas Dari tukang Jahit berpengalaman pasti memberi keselesaan apabila anda menyarung busana kami . 

kami menyediakan saiz Dari s hingga xxl .selain dari jenama kami sendiri (aunialya) kami juga menjual busana muslimah dari butik-butik terkenal. 

Follow Instagram serta fan page kami untuk setiap inci info terkini dari kami. Jika anda mencari keselesaan dalam berpakaian carilah kami. Inshaallah kami bantu sedaya mungkin.

Pakej Agen Usahawan Qaseh


Wahai WANITA... Adakah anda:
- ingin hamil?
- sedang hamil?
- sedang berpantang?
- sedang menyusu?
- mengalami kitar haid tak menentu?
- mengidap buasir?
- mengidap resdung?
- mengidap tekanan darah tinggi?
- mempunyai cyst?
- mempunyai fibroid?
- alami masalah buah pinggang?
- mempunyai batu karang?
- mengidap asma/lelah?
- sering diserang migrain?
- sering diserang gastrik?
- mengalami sembelit?
- mengalami sakit sendi?
- mudah letih & tak bertenaga?
- mudah stres?
- inginkan awet muda?

Bukan sahaja lengkap untuk penjagaan dalaman & luaran wanita, pengamalan Qaseh Gold juga penuh baraqah dengan terkandungnya ramuan makanan sunnah seperti yang termaktub dalam Al-Qur'an & hadis.

Qaseh Gold mengandungi makanan kegemaran Rasulullah s.a.w, bila lagi kita nak amalkan? Jom try Qaseh Gold. Sekali rasa pasti nak lagi !!



9 BAHAN-BAHAN UTAMA DALAM QASEH GOLD...

1-AIR ZAM-ZAM : air terbaik dunia, paling suci, bersih, berkualiti ,kaya mineral

2-KURMA : pelbagai khasiat & nutrisi untuk tubuh & emosi

3-MADU : dengan itu keluarlah dari badannya minuman (madu) yang berlainan warnanya, yang mengandungi penawar bagi manusia...(An-Nahlu:69)

4-HABBATUS SAUDA : penawar segala penyakit (riwayat bukhari)

5-DELIMA : antioksidan tinggi untuk mencegah kanser, juga baik untuk kecantikan tubuh wanita

6-BUAH ZAITUN : buahan yang disebut dalam Al-Quran (an-Nur ayat 35)

7-ZA'FARAN : Raja segala rempah kerana harganya sangat mahal setanding harga emas pasaran!

8-ARABIC GUM : mengandungi prebiotik semulajadi yang baik untuk perut

9-BUAH TIIN : Allah bersumpah dengan buah tiin di dalam Al-Quran, bermaksud padanya ada tanda-tanda kebesaran Allah

Prevention Is Better Than Cure: Sunnah Drink

Ada 3 pilihan --> Qaseh Gold Adinda Qaseh Gold Kekanda dan Qaseh Gold Junior.

Ada penambhn 3 bhn ni untuk adinda, kekanda dan junior..
--> Adinda ada passiflora , manjakani , pegaga
--> Kekanda ada ashwaganda,tribulus dan guarana
--> Junior bagi kesihatan minda ada tambahan badam,bayam dan kismis...

KHASIAT QASEH GOLD KEKANDA untuk Suami:

MERAWAT/ PENAMBAHAN tenaga batin
Melancarkan perjalanan darah dengan lebih baik
MENINGKATKAN bilangan & kuantiti sperma
MENAMBAH daya seksual lelaki dan kesuburan lelaki

KHASIAT QASEH GOLD ADINDA untuk Isteri:

Menguatkan rahim
Meningkatkan tahap kesuburan
Membina sel darah merah
Membekalkan NUTRISI kepada sistem peranakan
Mengatasi masalah KEPUTIHAN
Melegakan STRESS
Menstabilkan hormone
Merangsang fungsi ovari untuk mudah hamil


QASEH JUNIOR JUNIOR KHAS TUK ANAK2 TERSAYANG..

Qaseh Gold Junior adalah pemakanan kesihatan yang berasaskan pemakanan Sunnah dan diperkayakan lagi dengan kehebatan BADAM, BAYAM & KISMIS. Ia bercirikan anti oksidan dan anti bakteria yang antara lain membantu tumbesaran, menguatkan sistem imun, meningkatkan tenaga & kecerdasan si manja anda.

Kandungan @ Ramuan Qaseh Gold Junior :

*kurma * madu * buah tiin * zaitun * habbatus sauda * delima * air zam zam * gam arab * zaffaran * gingko * pegaga * garam bukit * kismis * badan * bayam

Ramuan-ramuan yang tinggi nutrisi dan diperlukan untuk sistem imunisasi, minda dan kesihatan fizikal anak2.

Anak yang bagaimana perlu makan Qaseh Gold Junior?
1-yang memilih/tiada selera makan
2-yang kerap/sedang jatuh sakit
3-yang sukar makan ubat
4-yang suka makan makanan segera/makanan rapu
5-yang tidak suka makan sayur
6-yang sedang mengalami alahan/batuk/selesema/kahak
7-yang ingin kekal sihat, cergas dan cerdas!

Sesuai dari 1 tahun - 12 tahun.


*** KAMI MENCARI AGEN DI SELURUH MALAYSIA

 
Amat dialu-alukan bagi mereka yang berminat menceburi perniagaan makanan sunnah terutamanya yang berada di Perak, Pulau Pinang, Kedah, Perlis, Sabah & Sarawak. GIVE US A CALL.

Kami di Qasehku i-Shakina menyokong matlamat Ana Edar Sdn Bhd dalam membangun & memajukan ekonomi ummah di serata Malaysia berlandaskan amalan perniagaan Islam TANPA riba' serta lain-lain unsur yang bertentangan dengan syarak.

*Tanpa modal
*Tidak perlu menyimpan stok
*Untung dibahagi sama rata
*Peluang baik bagi yang mencari pendapatan sampingan
*Hubungi Aishah - 0177337702 (call/sms/whatsapp/wechat/telegram)

Jom like page kami Qasehku i-Shakina https://www.facebook.com/QasehkuShakina